greenphoto.org

greenphoto.org

A picture a day...

... keeps the doctor away.

Dette er en blogg hvor jeg legger ut mine tanker om fotografi, teknikker og livets underfundigheter.

Gammel film i gammelt kamera

Dagens fotoPosted by Stian Green Thu, March 30, 2017 21:59:37
En Hasselblad skrudd sammen i 1972, med et objektiv laget i 1974. En film (Kodak Tri-X) som gikk ut på dato i 1981 og et motiv fotografert 29. mars 2017.
Kopiert på variokontrast baryttpapir fra Ilford som ikke har havnet helt flatt i skanneren. Kopiert på grad 4. Gammel film har en tendens til å bli litt slapp i kontrasten, men det ble jo et slags resultat.

  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post143

En liten skisse

Dagens fotoPosted by Stian Green Fri, March 10, 2017 12:46:54
For litt over et år siden deltok jeg på en våtplate/tintype workshop og ble litt bitt av basillen. Har derfor lekt meg litt innimellom med denne teknikken som krever litt manuell jobbing. Heldigvis så er det slik at google kjøpte opp Nik software for noen år siden og ga da Nik Collection gratis til alle som vil ha det. Denne programvarepakken har mange spennende muligheter, blant annet muligheten til å emulere analoge teknikker på digitale filer ganske godt. Kjedet meg en kveld og testet ut med noen gamle filer jeg hadde liggende og kom blant annet opp med dette resultatet:
Og da fikk jeg plutselig lyst til å gjøre det ordentlig - men da trenger jeg noen kraftige UV-lamper.

  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post140

Julebord

Dagens fotoPosted by Stian Green Tue, February 14, 2017 13:28:57
Med denne oppdateringsfrekvensen skulle en nesten tro at ting foregikk med film, kjemi, mørkerom, penn og papir. Vel før jul, sånn i begynnelsen av desember cirka, hadde vi et julebord på jobben med forbudstidstema. Selvfølgelig måtte jeg fotografere alle som kom. Enkelt oppsett med to lamper med lyssetting litt alla film noir og billig nervøs fløyel fra JYSK. Fint og billig bakgrunnsmateriale. Bare hold fyrstikkene lang unna.
Her er det Espen som viser seg fra sin beste gangsterstil.
Og en meget glad Ingrid.

  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post139

Aha

Dagens fotoPosted by Stian Green Fri, September 30, 2016 09:41:07
Noen ganger trenger bilder litt mer tid på modningsprosessen enn andre. Jeg fikk en aha opplevelse da jeg for noen dager siden skulle gå gjennom arkivet for å finne bilder som jeg skulle bruke til en presentasjon for årets VG1 elever om portretter. Kom til denne karen her og tenkte som så. Dag var jo veldig blid på dette bildet og ansiktet hans er veldig levende med sine furer og spennende linjer. Men det var en irriterende fyr i bakgrunnen og ikke kanskje det egner seg bedre i svart/hvitt. La oss prøve litt beskjæring og en konvertrering til svart/hvitt. Hm dette kan jeg like - bruker det i presentasjonen jeg:
Så moralen er: Ikke kast bildefiler med en gang - du får sikkert bruk for dem en vakker dag. Eksponeringsdata: Nikon D810, Nikkor 24-70/2.8 @ 70mm - 1/800s, f:4,5, ISO 200
PS: Nikon D810 med 24-70 er en ganske rå kombo - bare se dette utsnittet:


  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post138

Hyllest til Fender

Dagens fotoPosted by Stian Green Sat, February 27, 2016 12:18:53
På 60-tallet kjørte Fender en rekke annonser i dette formatet og med dette slagordet. Kampanjen var laget av Bob Perine og er et utrolig flott eksempel på reklame fra gode gamle dager. Dette er min lille hyllest til denne kampanjenHer kan du se de fleste av annonsene i denne kampanjen.

  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post135

PinUp style

Dagens fotoPosted by Stian Green Thu, July 02, 2015 23:48:42
For omtrent en uke siden var jeg i studio for kanskje årets morsomste jobb. En venninne av en kollega skal gifte seg til høsten og det var tid for utdrikningslag. Linda som den vordene bruden heter ble dradd med i studio for å bli tatt bilder av til en "Pin Up" kalender. 13 forskjellige antrekk på litt over to timer. Med andre ord det gikk unna. Det første bildet vi tok var løslig basert på en idé jeg har hatt på planen lenge. En av inspirasjonskildene var denne Fenderannonsen fra 1959:
Skissen til min opprinnelige ide så slik ut:
Til studio dro jeg med meg min Hagström Viking deluxe og min tweedkledde Peavey Classic 50 med fire 10 tommere. Peaveyen ligner veldig på Fenders klassiske Bassmann (Peavey måtte faktisk endre designet noe på grunn av dette). Hagströmen er jo et mer moderne design, men i folks øyne er nok den mer "riktig" til denne type bilde enn en Telecaster eller stratocaster. Jeg ante jo ikke hva slags klær damene hadde dradd med seg til denne dagen, men den rød kjolen passet perfekt. Legg merke til cola-flaska som var med på flest mulig bilder. Rødt sugerør til rød kjole.
Synes selv bildet ble ganske så kult, selv om det var en hvis forskjell fra den opprinnelige skissen.

Her er et annet bilde fra dagen. Denne gangen med søt prikkete kjole og min gamle Nikon S2 (samt Colaflaska da)
Resten av bildene får bli en sak mellom brud og brudgom.

  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post134

Jeg begynner å bli gammel.

Dagens fotoPosted by Stian Green Tue, May 12, 2015 12:40:30
I helga var jeg i to konfirmasjoner. På lørdag var det min sønn som skulle ønskes velkommen inn til ungdomstida. Nest siste året på ungdomsskolen og snart på tide å ta viktige valg. Jeg hadde egentlig tenkt å ta bilder utendørs, men lørdagen blei litt regntung så jeg lekte meg med ett par lamper inne. Junior er litt lei av å bli tatt bilder av så tålmodigheten hans var så som så men det blei jo litt kule resultater allikevel.
Søndagen var det min niese som stod til konfirmasjon. Var litt heldigere med været så vi kunne leke oss med å blande sollys og blits. Veldig standard, men egner seg nok til takkekort.
Litt liv gjør seg på bildet.


  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post132

Stolt far

Dagens fotoPosted by Stian Green Sun, March 29, 2015 18:27:25
Sist torsdag hadde Sal og Scene valgfag på Ski ungdomsskole konsert på Rådhusteateret i Ski. Guttungen spilte gitar og munnspill på Beatles klassikeren Love med Do. Flinke var dem.


  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post130
Next »