greenphoto.org

greenphoto.org

A picture a day...

... keeps the doctor away.

Dette er en blogg hvor jeg legger ut mine tanker om fotografi, teknikker og livets underfundigheter.

Hvorfor har ingen tenkt på dette?

Dagens fotoPosted by Stian Green Thu, September 24, 2009 18:58:37

Holder for tide på med å lese Robert Capas selvbiografi Slightly out of focus, som omhandler den verdenskjente fotografens fotografiske rundtur på den afrikanske og europeiske front under den andre verdenskrig. Boka begynner med en innledning som er enhver krimroman verdig og ender som et tårevått kjærlighetsdrama. Akkompagnert av bilder dras leseren med på det ene slagfeltet til det andre Enten det nå er snakk om panserslag eller fylleslag. Det er en bok som absolutt er verdt å lese.

Det som forundrer meg er at ingen har filmatisert denne historien. Den har alt som skal til for å lage en skikkelig god langfilm. En passe tårevåt kjærlighetshistorie, masse action og en kjekk helt som egentlig ikke passer helt inn. Dessuten så gjorde jo forfatteren all researchen for filmmakerne med sine bilder.

Boka er i tillegg meget godt skrevet med et morsomt språk, men den som er på jakt etter en objektiv framstilling av andre verdenskrig må nok finne andre kilder. Den godeste Capa pyntet nok litt på sannheten.


  • Comments(0)//blogg.greenphoto.org/#post20