greenphoto.org

greenphoto.org

A picture a day...

... keeps the doctor away.

Dette er en blogg hvor jeg legger ut mine tanker om fotografi, teknikker og livets underfundigheter.

Topp fem portrettoffer (fra musikkens verden)

MusikkPosted by Stian Green Fri, January 27, 2012 12:34:18

Det å lage topplister er alltid gøy. Noen som husker High Fidelity? Har nylig lest Livet av Keith Richards og kom fant ut at jeg ønsket å lage en liste med de 5 nålevende artistene jeg aller mest skulle ønske jeg fikk sjansen til å fotografere. Egentlig så er det vel like mye et ønske om å møte og snakke med disse personene, som det å få lov til å fotografere dem. Likevel de må gi meg muligheten til å lage et spennende bilde av dem. Utvelgelsen har ikke vært helt enkel, da det er mange som jeg har lyst til å møte men jeg tror disse fem kunne gitt meg utfordringer som fotograf.

1. Keith Richards – jeg er ingen blodfan av Stones, men jeg synes fyren er kul, og ikke minst har et interessant ansikt som bærer preg av et hardt og spennende liv.


2. Tom Waits – en av mine absolutte yndlingsartister og låtskrivere. Spennende mann med mange ”personligheter”


3. Roger Waters – Hjernen bak Pink Floyds tekster på 70-tallet. En mann som er et godt eksempel på at noen menn bare blir kjekkere med åra (Er vel ingen som vil påstå at han var en kjekkas på 70-tallet)

4. Buddy Guy – vel siden det ble litt mye hvit mann her som spiller svart musikk her, måtte jeg ha en svart bluesmann på listen. Man må jo være politisk korrekt :). En av de virkelig store bluesgitaristene som fortsatt koser seg med gitaren.

5. Det finnes mange spennende kvinnelige artister men den jeg endte opp med etter mye om og men var Joan Osborne. Hun er mest kjent i Norge for blues/rock albumet Relish fra midten av nittiåra, og hiten One of us. Likevel dette er en dame med stor spenn i sin karriere med alt fra nyinnspillinger av gamle Motown klassikere til ganske så hard rock.


  • Comments(2)//blogg.greenphoto.org/#post59