greenphoto.org

greenphoto.org

A picture a day...

... keeps the doctor away.

Dette er en blogg hvor jeg legger ut mine tanker om fotografi, teknikker og livets underfundigheter.

Historien bak et platecover

MusikkPosted by Stian Green Wed, February 29, 2012 10:39:21

Våren 1977 fløy det en 9 meter lang gris, ved navn Algie, fra London til Kent. På det høyeste var grisen oppe i en flyhøyde på 18 000 fot. Foranledningen for flyturen var en fotoshoot som senere skulle bli kjent som coverfotoet til Pink Floyd albumet Animals. Alle som har sett coveret kjenner til bildet av grisen som flyr mellom de fire pipene på Battersea kraftstasjon i London.

Da bildet ble tatt var albumet ferdig innspilt og det som gjenstod var et fengende cover. Det ene forslaget etter det andre fra designteamet i Hipgnosis ble kastet på båten av Roger Waters som var den kreative lederen for Pink Floyd i 70-åra. Waters mente at han kunne gjøre det bedre selv og tok seg en sykkeltur rundt i London med et kamera over skuldra. Den gamle kraftstasjonen Battersea ga Waters ideen til å bruke den oppblåsbare grisen Algie som bandet hadde tenkt å bruke på den neste turneen flygende mellom kraftstasjonens piper. Bildet skulle bli en referanse til låta Pigs On The Wing. Hipgnosis sa seg villig til å stå for fotoshooten og det ble leid inn 14 fotografer for å få nok forskjellige vinkler. I tillegg var det leid inn en skarpskytter i tilfelle grisen skulle ta seg en flytur. Første dag slet de med å få fylt grisen med nok helium så grisen kom ikke opp i været. Neste dag slet grisen seg, og skarpskytteren var ikke leid inn. Etter å ha skapt kansellerte flyvninger og sinna militære styresmakter landet grisen på et jorde i Kent hvor den skremte melka ut av noen kuer. I ettertid et genialt PR-stunt med bred mediadekning. Tredje dag var det leid inn to skarpskyttere, og grisen fløy pent, men himmelen var kjedelig så for enkelhetens skyld ble den dramatiske himmelen fra dag en klippet inn i et bilde fra dag tre.

(kilde: Pigs Might Fly: The Inside Story of Pink Floyd av Mark Blake)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by sarakasme Thu, October 17, 2013 00:21:12

Fett!

Posted by sarakasme Thu, October 17, 2013 00:21:06

Fett!

Posted by sarakasme Thu, October 17, 2013 00:20:25

Fett!

Posted by sarakasme Thu, October 17, 2013 00:20:16

Fett!